Anasayfaya Dön
6 şubat tarihinde yaşadığımız yıkıcı deprem hepimizi derinden yaraladı.
Deprem ülkesinde yaşadığımızın bilincindeydik ancak 10 ilimizde binlerce insanımızı kaybedince bu işin hafife alınmaması gerektiğini tekrar hatırlattı.
Benim bölgem olan Kalamış ,Fenerbahçe sahil bölgelerinde ilk etapta bir durgunluk olsa da iyi inşaat şirketleri bir adım öne geçti.
Deprem ,belgelerle zemine uygun inşaat yapabildiğini belgeleyebilen müteahhitlere bir fırsat sunacak diye düşünüyorum.
Tüketici bazında baktığımızda ,yatırım amaçlı ev almaktan oturum amaçlı ev satın almaya doğru bir yönelme oldu.
Ayrıca bölgede yer alan eski evlerde bulunan malikler kısa surede toplanarak kentsel donüşüm için hızlı karar almaya başladılar.
Bu da bölgedeki yeni konut sayısının artmasını sağlayacak.
İlerleyen zamanlarda bunun fiyatlara nasıl bir etki yapacağını hep birlikte göreceğiz.
Ben bu sürecin işini iyi yapan inşaat şirketlerinin hakettiği değeri bulmasını sağlayacağını düşünüyorum.
İrem Atlı Tuncalı